Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2010

ΜΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΜΑΣ!!


Σάββατο, 2 Οκτωβρίου 2010
«ΠΕΦΤΟΥΝ» ΚΙ ΕΠΙΣΗΜΩΣ ΤΑ ΠΕΣΜΕΝΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΕ ΑΛΒΑΝΙΑ! - ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΒΙΖΑΣ - ΜΠΕΙΤΕ ΛΑΘΡΟΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ...ΝΟΜΟ!
Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις σχετικά με την ενταξιακή πορεία της Αλβανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Μόλις πριν λίγες ημέρες, η Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων άναψε το «πράσινο φως» στους γείτονες, για ελεύθερη διακίνηση στη χώρα μας και στην υπόλοιπες της Ε.Ε., με την κατάργηση της βίζας!

Έτσι, από το τέλος του 2010 κιόλας, οι Αλβανοί θα μπορούν να έρχονται στην Ελλάδα νόμιμα, δίχως να χρειάζονται τις γραφειοκρατικές διαδικασίες για την απόκτηση βίζας.

Η Επιτροπή συνεδρίασε μόλις την περασμένη Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου και υπερψήφισε την απελευθέρωση της βίζας για την γειτονική χώρα (και τη Βοσνία).

Πρόκειται, για μια πολύ σημαντική ρύθμιση, ειδικά σε μια περίοδο,
που η ανεργία στην Ελλάδα καλπάζει και η οικονομική κατάσταση της χώρας είναι άσχημη.

• Η απόφαση αυτή έχει πολύ μεγάλη σημασία για τη χώρα μας και ιδιαίτερα για την Ήπειρο, αφού το διασυνοριακό έγκλημα, ειδικά στην περιοχή μας... ανθεί.

Τα κυκλώματα διακίνησης ναρκωτικών, λαθρομεταναστών κ. α. που μέχρι στιγμής δεν έχουν… εξαρθρωθεί από τις Ελληνικές διωκτικές αρχές, με το μέτρο αυτό βρίσκουν πλέον πρόσφορο το έδαφος, για να έρχονται στην Ελλάδα νόμιμα!

-Υπενθυμίζεται, πως ο πρώην Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης είχε πρόσφατα επισκεφθεί τη γειτονική χώρα και είχε συναντηθεί με τον Αλβανό ομόλογό του, όπου συζήτησαν για την άρση της βίζας.

Φαίνεται, πως κάποιους μήνες μετά, η Ευρωπαϊκή Ένωση έρχεται να… χαιρετίσει αυτή την κίνηση της Ελληνικής Κυβέρνησης, με οδηγία που ισχύει για όλα τα κράτη - μέλη της