Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011


Για να μη ξεχνιόμαστε: α) Ποιός χρηματοδοτεί τα Σκόπια? και β) Η Ελλάδα υποστήριξε την εκτύπωση του πρώτου «Μακεδονο-Ελληνικού» λεξικού…

α) Από χρόνια τώρα το γειτονικό κράτος που αποτελείται από Αλβανούς και Βουλγάρους και Σλάβους, ψάχνει να βρει ταυτότητα για να μην απορροφηθεί από τις γειτονικές της χώρες (Βουλγαρία και Αλβανία).


Ο μόνος τρόπος για να μην απορροφηθούν εφόσον δεν είχαν ταυτότητα ήταν να δημιουργήσουν. Όταν λέμε ταυτότητα εννοούμε ιστορία. 

Έτσι λοιπόν το μικρό κρατίδιο προσπαθεί να δημιουργήσει ιστορία κλέβοντας τον Αλέξανδρο και την Μακεδονία από εμάς. 
Δεν θα ασχοληθώ να αποδείξω τα αυτονόητα γιατί είναι αστείο, όποιος λέει ότι η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική είναι εφάμιλλος στην καλύτερη, με πίθηκο!!

Τα πράγματα όμως δεν είναι τόσο απλά, ούτε τόσο προφανή, αν εξετάσουμε τα πρόσωπα που εδώ και περίπου 100 χρόνια προσπαθούν να αποκόψουν την Μακεδονία από την Ελλάδα, θα δούμε ότι έχουν κάτι κοινό.


Το μεγάλο και εύλογο ερώτημα είναι το ΠΩΣ, αυτό το μικρό και οικονομικά εξαθλιωμένο κρατίδιο, ενώ δεν έχει μαντίλι να κλάψει, βρίσκει πακτωλό χρημάτων για να διαθέσει στην προπαγάνδα του;


Η ρητορική ερώτηση έχει και την ρητορική απάντηση: κάποιος τo χρηματοδοτεί (με το αζημίωτο φυσικά). Για να δούμε λοιπόν τα στοιχεία και να εκτυλίξουμε σιγά σιγά το κουβάρι :