Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ Η "ΚΡΗΤΗ"

Το… ξεχωριστό «κράτος» της Κρήτης! και το Wikileaks.




Ένα από τα σημεία που χτύπησαν πολύ άσχημα τους Έλληνες, κατά την διάρκεια των αποκαλύψεων του wikileaks, ήταν η ύπαρξη της ξεχωριστής χώρας “Κρήτης” σε κάποιο από αυτά. Αυτό δεν έτυχε ιδιαίτερου σχολιασμού από τα μέσα ενημέρωσης και απλά λίγο περισσότερο στο διαδίκτυο. Τα πράγματα όμως δεν είναι και τόσο απλά. Τα τελευταία δέκα χρόνια ανακινείται από πολύ συγκεκριμένους κύκλους, κυρίως από το εξωτερικό το θέμα της Αυτονομίας της Κρήτης.

Το ζήτημα έχει πάρει διαστάσεις ιδιαίτερα στο διαδίκτυο, όπου συναντά κανείς όρους όπως Κρητική σημαία, Κρητική Πολιτεία, Αυτόνομη Κρήτη, Ανεξάρτητη Κρήτη, Λαϊκή Δημοκρατία της Κρήτης κ.τ.λ.

Αρκετές σημαίες φιγουράρουν σε σπίτια ενώ υπάρχουν δεκάδες αυτοκίνητα στα οποία είναι τοποθετημένο το σύμβολο της Κρητικής Πολιτείας στις πινακίδες.

Το φαινόμενο είναι εντονότερο στο Ηράκλειο, όπου οι Αρχές έχουν καταγράψει εκατοντάδες περιπτώσεις ανθρώπων που έχουν κάνει κεντρικό τους σύνθημα την «Κρητική Πολιτεία» και το όραμα της «Αυτόνομης Κρήτης».

Μέχρι ενός σημείου μπορεί κάποιος να χαρακτηρίσει αυτές τις ενέργειες από περιθωριακές έως γραφικές. Είναι δε και πολλές οι περιπτώσεις στις οποίες ο θετικά εννοούμενος τοπικισμός, ωθεί ανθρώπους που δεν το ξέρουν να χρησιμοποιούν “αυτοκόλλητα” με την συγκεκριμένη σημαία, χωρίς να σημαίνει κάτι παραπέρα από την αγάπη για την ιδιαίτερη πατρίδα τους, για τους ίδιους, αλλά βολεύει και αυτούς που εξυφαίνουν τα δικά τους σχέδια.

Είναι γνωστή και δεδομένη η Τουρκική στάση η οποία αναζωπυρώνει θέματα (ΠΓΔΜ, Τσάμηδες) που κατά την άποψή τους είναι ακόμα «ανοικτά» και προσπαθεί συστηματικά να μας δημιουργήσει προβλήματα υποστηρίζοντας τους αντιπάλους μας.
Μέσα από τα παιχνίδια με την «Αυτονομία της Κρήτης» μια τέτοιου είδους προπαγάνδα θα βοηθήσει το Τουρκικό κράτος να μπορεί να αναδείξει ή να συνδυάσει με το ανύπαρκτο Κρητικό θέμα στο μέλλον επιπλέον ζητήματα τύπου «Μειονότητα Θράκης», «Αυτονομία Δωδεκανήσων κτλ.

Όπως μάλιστα αναφέρουν τοπικά μέσα της Κρήτης, το καλοκαίρι που μας πέρασε, στην Κρήτη έφτασαν ... απόγονοι τουρκοκρητικών που ζητούσαν να δούν τις περιουσίες των προγόνων τους!

Πετρέλαιο και φυσικό αέριο η πέτρα του σκανδάλου;

Είναι προφανές ότι κάποιοι προσπαθούν να δημιουργήσουν καταστάσεις. Όταν φτάνουμε όμως σε σημείο ακόμη και στα wikileaks να διαβάζουμε ότι υπάρχει κράτος “Κρήτη” τότε πρέπει να σκεφτούμε πιο σοβαρά το τι γίνεται γύρω μας.

Το θέμα φαίνεται ότι ευαισθητοποίησε και τους βουλευτές του ΛΑΟΣ Άδωνι Γεωργιάδη και Θάνο Πλεύρη, οι οποίοι κατέθεσαν σχετική ερώτηση στην Βουλή μιλώντας εκτός αυτών που θέσαμε παραπάνω για “αντεθνική προπαγάνδα σε αθλητικούς χώρους από ομάδες ατόμων, επιχειρηματικές δραστηριότητες και λοιπά, που έχουν ως σκοπό την άμβλυνση του εθνικού φρονήματος των Κρητών, την διασπορά ψευδών ειδήσεων, και την δημιουργία αντεθνικού κλίματος στο νησί.

Και σημειώνουν: “το όλο θέμα της ανθελληνικής αυτής προπαγάνδας η οποία δύναται εν ευθέτω χρόνω να λάβει επικίνδυνες διαστάσεις δεν θα πρέπει να αποκόπτεται από τα συνεχή δημοσιεύματα περί υπάρξεως πετρελαίου και φυσικού αερίου στην Κρήτη, και περί της ενδεχόμενης κατάργησης των αγροτικών επιδοτήσεων από την Ε.Ε.”

Ενώ ρωτούν τον αρμόδιο υπουργό εάν είναι γνωστά στις αρμόδιες Υπηρεσίες τα ανωτέρω, και πώς παρακολουθείτε το συγκεκριμένο ζήτημα;
Γνωστά σε όλους είναι, θα απαντούσαμε εμείς. Όπως όμως είναι γνωστή και η απάθεια και η παθητικότητα των… αρμοδίων υπηρεσιών!

Του Δημήτρη Παπαγεωργίου